ბლოგი

ქვევრი

ქვევრი

ქართულ ღვინოსა და ღვინის დაყენების ქართულ ტექნოლოგიაზე საუბრისას, პირველი, რა თქმა უნდა, ყველას ქვევრი ახსენდება. ეს გასაკვირი არც არის: მართალია ქართულ მეღვიონეობას უამრავი რამ გამოარჩევს, მაგრამ ყველაზე დიდ აღფრთოვანებას სწორედ ქვევრი იწვევს – უცხო ფორმის ჭურჭელი, რომელიც საკუთარ თავში უძველეს ტრადიციას და ტექნოლოგიას ინახავს, რაც სრულიად განსაკუთრებულ გემოვნურ თვისებებს აძლევს ღვინოს. რა არის ქვევრი? ქვევრი ღვინის დასაყენებელი და შესანახი ჭურჭელია,…

დეტალები

ქართული მეღვინეობა

ქართული მეღვინეობა

ღვინის ინდუსტრია ბევრ ქვეყანაშია განვითარებული: იტალია, საფრანგეთი, ჩილე, არგენტინა და ა.შ; ყველა მათგანი ცდილობს ხაზი გაუსვას საკუთარი ღვინის უნიკალურობას და მდიდარ გემოვნურ თვისებებს. ზოგ ქვეყანაში განსაკუთრებული მიკროზონებით იწონებენ თავს. მაგალითად, ფრანგების ბორდო, ბურგუნდია და თუნდაც Champagne ყველასთვის საქვეყნოდ ცნობილია და მათი ღვინის დიდებულებასაც სწორედ მათი საშუალებით უსვამენ ხაზს. იმ დროს, როცა ამდენი ქვეყანა ცდილობს, რომ მსოფლიო ბაზარზე რაღაც განსაკუთრებულით, უნიკალურით…

დეტალები