ქართულ ღვინოსა და ღვინის დაყენების ქართულ ტექნოლოგიაზე საუბრისას, პირველი, რა თქმა უნდა, ყველას ქვევრი ახსენდება. ეს გასაკვირი არც არის: მართალია ქართულ მეღვიონეობას უამრავი რამ გამოარჩევს, მაგრამ ყველაზე დიდ აღფრთოვანებას სწორედ ქვევრი იწვევს – უცხო ფორმის ჭურჭელი, რომელიც საკუთარ თავში უძველეს ტრადიციას და ტექნოლოგიას ინახავს, რაც სრულიად განსაკუთრებულ გემოვნურ თვისებებს აძლევს ღვინოს. რა არის ქვევრი? ქვევრი ღვინის დასაყენებელი და შესანახი ჭურჭელია,…
